מדור זה יוצא בסמוך לכנס הסוציולוגי ה-48 שיערך באוניברסיטה הפתוחה ברעננה. הכנסים השנתיים הם הזדמנות עבור הקהילה הסוציולוגית בישראל להזמין ולארח אנשי מפתח ודמויות מרכזיות מהדיסציפלינה הסוציולוגית הבין-לאומית. לפני שלוש שנים בדיוק נפלה בחלקנו ההזדמנות לפגוש במסגרת זו את פרופ' זיגמונד באומן אשר הלך לעולמו בימים אלה. פרופ' באומן היה מן הסוציולוגים החשובים והפוריים ואינטלקטואל בעל שיעור קומה שחלש על תחומי דעת רבים ובחן את החברה הנוכחית מתוך ראייה מורכבת ומעוררת השראה. באמצעות כתיבה אקדמית על זהות, מודרניות נזילה, וגלובליזציה ודרך ראיונות שנתן חידד באומן את חשיבות המבט הסוציולוגי על החברה. באחד מן הראיונות האחרונים עימו, הסביר באומן כי לסוציולוג תפקיד חשוב ביצירת עולם טוב יותר:
The task for sociology is to come to the help of the individual. We have to be in service of freedom. It is something we have lost sight of.
זו היתה רוחו של באומן, אשר נהג לחבר ולשלב בין חיי האקדמיה והחיים מחוצה לה, כשני חלקים משלימים, הפועלים מתוך התשוקה לקדם חברה טובה יותר.
את הגיליון הבא נקדיש לזכרו של פרופ' באומן. מוזמנים לשלוח אלינו חומרים.
בגיליון הנוכחי תוכלו לקרוא מסה ביקורתית של ד"ר לאה דויד על חיי היומיום של החוקרים באקדמיה ותהליכי הסטנדרטיזציה המחזקים את ההגיון הכלכלי שבבסיס קידום הידע ופיתוח המחקר. כמו כן נתוודע לחמישה ספרים חדשים שיצאו בחודשים האחרונים. לסיום, נזכיר כי גם הפעם מצורף קול קורא הפתוח לכל המעוניינים להציע מדורים חדשים, טורי דעה וכל רעיון אחר שעשוי לעניין את הקוראים.
מאחלות לכולנו כנס מוצלח והמשך שנה אקדמית פורה
הגר חג'ג'- ברגר ומיכל אסא-ענבר