קהילת סביבה וחברה וקהילת לימודי מוגבלות באגודה הסוציולוגית הישראלית, בשיתוף ואירוח המרכז ללימודי מוגבלות באוניברסיטה העברית, מזמינים אתכם ואתכן להשתתף במפגש השני של קבוצת קריאה וחשיבה בנושא חברה, מוגבלות וסביבה.
קבוצת הקריאה לחברה, מוגבלות וסביבה מיועדת לעודד היכרות והעמקה בטקסטים מרכזיים שקושרים בין סביבה למוגבלות ובאמצעותם לקדם דיון פורה, מחדש ומחודש אודות יחסי סביבה-חברה-מוגבלות. בשנים האחרונות מתרחב העיסוק האקדמי בקשר שבין חברה, סביבה ומוגבלות.
הדיאלוג בין נקודות המוצא הדומות והשונות של תחומים אלה יכול להעשיר את הצטלבויות השיח בין לימודי מוגבלות ולימודי הסביבה. זאת ועוד, שני התחומים מציעים אפיסטמולוגיה המתנגדת להגמוניה של מדעי הטבע ואשר מנסה להראות שטבע/רפואה/מדע אינם טהורים, תמיד מטושטשים ולכל הפחות מושפעים מהבניות חברתיות.
במפגש הקרוב נתמקד בפסולת בהקשר של אנשים עם מוגבלות ונדון במורכבות, בסתירות ובאי השוויון שמתגלים במדיניות סביבתית, בדגש על מוגבלות. במהלך המפגש נשאל האם ובאיזו מידה מדיניות של צדק סביבתי מכירה באנשים עם מוגבלות כשותפים ולא כגורמי זיהום בעצמם וכן לא כ"בעיה" אותה צריך למנוע. בבסיס הדיון נדרש גם להיות ערים לסוגיה של זיהום סביבתי כמקור לחולי ומוגבלויות ולאופן בו הפגיעים ביותר הן קבוצות מיעוט ואוכלוסיות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך.
המאמר שישמש אותנו כנקודת פתיחה לדיון על מתחים ופערים בין צדק סביבתי וצדק חברתי ועל חוסר ההכרה בצרכים של אנשים עם מוגבלות, הוא:
The poverty of plastics bans: Environmentalism’s win is a loss for disabled people
לצפייה בהקלטת המפגש לחצו כאן
לתמלול המפגש לחצו כאן