קהילת סביבה וחברה וקהילת לימודי מוגבלות באגודה הסוציולוגית הישראלית בשיתוף ואירוח המרכז ללימודי מוגבלות באוניברסיטה העברית, מזמינים אתכן.ם להשתתף בקבוצת קריאה וחשיבה בנושא:
חברה, מוגבלות וסביבה
בשנים האחרונות מתרחב העיסוק האקדמי בקשר שבין חברה, סביבה ומוגבלות. הדיאלוג בין נקודות המוצא הדומות והשונות של תחומים אלה יכול להעשיר את הצטלבויות השיח בין לימודי מוגבלות ולימודי הסביבה. זאת ועוד, שני התחומים מציעים אפיסטמולוגיה המתנגדת להגמוניה של מדעי הטבע ואשר מנסה להראות שטבע/רפואה/מדע אינם טהורים, תמיד מטושטשים ובעלי הבניות חברתיות מהותיות. נקודות מפגש בין תחומים אלה מעלות שאלות כגון: זיהום סביבתי כמקור לחולי ומוגבלות, מוגבלות כמקור ידע וכוח בהתארגנות סביב מאבקים סביבתיים, ייצוגים של מוגבלות בפוליטיקה סביבתית, נגישות של אנשים עם מוגבלות למשאבי טבע ומזון ומה בין שיקום מערכות אקולוגיות לבין שיקום גופים אנושיים. בישראל טרם התקיים דיאלוג שכזה.
קבוצת הקריאה לחברה, מוגבלות וסביבה מיועדת לעודד היכרות והעמקה בטקסטים מרכזיים שקושרים בין סביבה למוגבלות ובאמצעותם לקדם דיון פורה, מחדש ומחודש אודות יחסי סביבה-חברה-מוגבלות. הטקסט שנבחר למפגש הראשון הוא: Notes on Natural Worlds, Disabled Bodies, and a Politics of Cure. מחבר הפרק – איליי קלייר (Eli Clare) – הוא אקטיביסט ומחבר מוערך בסוגיות של מוגבלויות, צדק סביבתי וחברתי. בפרק הוא מעלה שאלות סביב מה נחשב לנורמלי ומהו חריג והציפייה לריפוי ושיקום (הן של מערכות אקולוגיות והן של האדם). במפגש יתייחסו נציגי שתי הקהילות לטקסט ונקיים דיון פתוח עם המשתתפות.ים על השלכות וכיווני חשיבה לאור טיעוניו.
לצפייה בהקלטת המפגש לחצו כאן