מליאת סיכום זאת התקיימה בכנס ה-54 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, באירוח החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב
נושא הכנס: סוציולוגיה של שינוי: מהמהפכה התעשייתית למהפכת הנתונים והבינה המלאכותית
21.02.2023, אולם בר-שירה
לדף של מליאת הסיכום באתר הכנס לחצו כאן
פרופ' אורלי בנימין, המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. תחומי המחקר של אורלי בנימין בשנים האחרונות הם איכות המשרה, מאבקן של נשים לפרנס בעוני, שינויים במדיניות הרווחה, רגשות וזאת לצד נושאי מחקריה בעבר: משא ומתן ביחסים זוגיים ואי ביטחון תעסוקתי. היא יושבת ראש שותפה ברשת המחקר על מגדר, מדינת הרווחה ושווקי עבודה של האגודה הסוציולוגית האירופאית ויושבת ראש שותפה של קהילת משפחה של האגודה הסוציולוגית הישראלית. אורלי היא גם יו"רית האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים וחקר המגדר.
פרופ' יגיל לוי, האוניברסיטה הפתוחה. לוי חוקר יחסי צבא-חברה-פוליטיקה ומחברם של שמונה ספרים. לוי שימש בעבר נשיא האגודה הארופאית לחקר יחסי צבא-חברה, עורך משותף של כתב העת מגמות וסגן נשיאת האגודה הסוציולוגית הישראלית.
לקריאת דבריו של יגיל לוי לחצו כאן.
ד"ר סיגל נגר-רון, המחלקה ללימודים רב־תחומיים במדעי הרוח והחברה, המכללה האקדמית ספיר. נגר-רון חוקרת סוגיות של אי שוויון בהצטלבות של אתניות, מגדר, לאומיות ומרחב בישראל. עומדת בראש הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר.
פרופ׳ ניסים מזרחי הוא חבר סגל בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. הוא מכהן כעמית מחקר בכיר במכון ון ליר ועומד בראש תחום ׳אתגר החיים המשותפים'.
ד"ר מהא כרכבי סבאח, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, המרכז הרב-תחומי לחקר משפחות, אוניברסיטת בן־גוריון בנגב. תחומי המחקר שלה מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ומגדר בחברות מתפתחות בכלל ובחברה הפלסטינית בישראל בפרט.
לב גרינברג הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ונשיא האגודה הסוציולוגית הישראלית.
לצפייה במליאת סיכום לחצו כאן