ממלאות תפקידים:
יו"ר הקהילה:יו"ר הקהילה:
ד"ר גילי הרטל gilly.hartal@biu.ac.il
ד"ר עדי מורנו adimoreno@gmail.com
מידע על הקהילה ועיסוקיה המחקריים
קהילת מחקר להט"ב/קוויר עוסקת במחקר סוציולוגי שמתמקד בנושאים ובסוגיות שבמרכזם פרספקטיבה קווירית ו/או קהילת הלהט"ב. תחום המחקר של תאוריה קווירית הינו תחום שעוסק גם בשאלות יסוד של החקירה הסוציולוגית: הקשר בין מיניות ומרחב ציבורי-פוליטי, זהויות מגדר והאופן בו המבנה החברתי מעוצב דרך קטגוריות מגדר/מיניות. לקהילה באגודה הסוציולוגית שתי מטרות: 1. אנו פועלות להרחיב את קהילת המחקר של תאוריה קווירית וקהילת הלהט"ב, על ידי בניית מרחב לעיסוק סוציולוגי בסוגיות אלה ותוך מתן קול לחוקרים בתחומים אלה במסגרת מחקר סוציולוגי בישראל; ו-2. יצירת גשרים בין מחקר קווירי ולהט"בי בתוך הסוציולוגיה לקהילות מחקר קוויר/להט"ב בדיסציפלינות אחרות, על מנת לקדם הפריה הדדית.
סיכומי פעילות שערכה הקהילה בשנה החולפת
ערוץ יוטיוב https://bit.ly/2U9kZ7
רשימת תפוצה queerstudies@soc.haifa.ac.il
2. הכנס השנתי של הקהילה:
בתאריך ה- 10/12/2020 ערכנו את הכנס השנתי השלישי של הקהילה, שנקרא השנה: "יש חיים גם בשוליים". מצורפת תכניית הכנס באימייל (וכל ההקלטות של המושבים נמצאות בערוץ היוטיוב של הקהילה).
העבודה על הכנס התקיימה באמצעות הועדה המארגנת שפעילה מאז הקמת הקהילה. בוועדה השתתפו שמונה חברות וחברי קהילה מאוניברסיטאות שונות.
השנה לראשונה הוצאנו לכנס קול קורא פתוח בשונה משנים קודמות, אז הקהילה הייתה צעירה מאוד, והרכבנו את הכנס דרך פניה ישירה לדוברות ולדוברים פוטנציאליים.
הכנס התקיים בזום ללא שיוך אוניברסיטאי ספציפי וללא מימון פרט לתמיכה של האגודה.
הכנס כלל שמונה מושבים בתוכם 11 הרצאות שונות ומגוונות.
הגיעו להרצאות במשך היום מעל 300 משתתפות ומשתתפים.
בנוסף, בסיום הכנס ערכנו אירוע שלא שויך לכנס אך היה המשכי מבחינת הפעילות והתכנים – הרצאה אורחת של ד"ר סא'אד עטשן (סוורת'מור קולג' ואוניברסיטת קליפורניה, ברקלי), שדיבר על ספרו Queer Palestine and the empire of critique.
גם השנה, זו השנה השלישית פועלת קבוצת המחקר בנושא מתודולוגיה קווירית. הקבוצה החלה לפעול עם תחילת סמסטר א' תשע"ט ומונה כיום 10 משתתפות ומשתתפים ממספר אוניברסיטאות (מסטרנטיות.ים, דוקטורנטיות.ים, דוקטוריות.ים ויו"ריות הקהילה). הקהילה נפגשת אחת לחודש בבר אילן (השנה מרבית הפגישות היו בזום) לאורך השנה ועתידה להמשיך ולפעול.
במושב השתתפו קהל לא קטן ביחס לעבר (מעל 40).
אנו מזמינות חברות וחברים חדשים לקחת חלק באירועי הקהילה וליזום אתנו פעולות נוספות. ניתן להצטרף אלינו באמצעות אימייל לאחת מרכזות הקהילה או דרך דף הפייסבוק ורשימת האימייל המופיעים לעיל.