פעילות קהילת לימודי מוגבלות לשנת 2020
לאחר שאיקי בר חיים ולד"ר פנינה שטינברג מהמכון ללימודי מוגבלות של אלין בית נועם ביססו את פעילות הקהילה והובילו את עשייתה בשנים האחרונות, בסוף שנת 2019 המרכז ללימודי מוגבלות באוניברסיטה העברית הפך לשותף בהובלת הקהילה ללימודי מוגבלות, וכעת מריאלה יאבו וד"ר נילי ברויאר הן יושבות הראש החדשות של הקהילה.
פעילות הקהילה לשנת 2020 התרכזה בביסוס ותכנון השיתוף עם המרכז ללימודי מוגבלות והקהילה במתכונת החדשה, והיכרות עם קהילות נוספות מתוך האגודה לצורכי שיתופי פעולה עתידיים. דברים אלה באו לידי ביטוי בכנס האגודה הסוציולוגית הישראלית באוניברסיטת בר אילן, שהתקיים בפברואר 2020 ובו הקהילה ארגנה מושב ייעודי, וכן לקחה חלק במושב משותף עם קהילות נוספות באגודה.
המושב של קהילת לימודי מוגבלות עסק בסוגיות של תרבות ומוגבלות, תחת הכותרת "שיח מגביל במעגלי תרבות משתנים: ידע הגמוני אודות מוגבלות והיכולת להתנגד לו". במושב הציגו: מר יעקב יוסף טייכמאן שדיבר על תרומת התקשורת להבניית תפיסת מסוכנות כלפי המאובחנים כחולי נפש; ד"ר עדי פינקלשטיין שדיברה על קבלת הבשורה על לידה של ילד עם תסמונת דאון בישראל; עו"ד חיה גרשוני שדיברה על משפחותיהם של הורים חרדים עם מוגבלות ויחסי גומלין בין תרבות, חברה ומוגבלות; וד"ר בן בלק שדיבר על מדיניות אוטיזם בין רטוריקה לפרקטיקה באנגליה. לסיום מגיבת המושב, נילי ברואיר, התייחסה לרבדים השונים שיש לתרבות ולכוח השונה שהוא יכול להפעיל על אנשים עם מוגבלות ועל החברה בכלל. במושב התקיים דיון מרתק על האופנים השונים שבהם תרבות משפיעה על האופן בו מדברים, מגיבים וקובעים מדיניות סביב מוגבלות.
בנוסף, במושב משותף שהתקיים בין קהילת מגדר, מחקר קווירי, משפחה, לימודי מוגבלות, ארגונים ועבודה, תחת הכותרת "כוח ותרבות בהשכלה הגבוהה: מבט מהשוליים" הציגה ד"ר נצן אלמוג מטעם הקהילה על המקרה של סטודנטים עם מוגבלות באקדמיה בישראל, במושב מרתק שהראה כיצד פרקטיקות דומות של הדרה מופעלות על קבוצות אוכלוסייה שונות.