http://www.alin-beitnoam.org.il/kenessocio.htm
שנית, חברי הקהילה, בשיתוף "אלין בית נועם", נפגשו לרב-שיח שעסק בדרכים לשמיעה ולהשמעת קולם של אנשים ש"אין להם קול". ברב השיח התדיינו המומחיות אודות סוגיות הקשורות לאוטונומיה, קבלת החלטות ואיכות חיים בקרב אנשים עם מוגבלות שכלית. שאלו כיצד ניתן לדעת מה שלומם של אנשים עם מוגבלות שכלית שיש להם קשיי הבנה ותקשורת ניכרים. ועסקו בקשיי הביטוי של אנשים עם מוגבלות שכלית קשה ועמוקה, ובקשיי ההבנה שלנו.
http://www.alin-beitnoam.org.il/anashimsheinlhaemkol.htm
כמו כן, חברי הקהילה נפגשו לרב-שיח ולדיון אודות האפשרויות ללמוד ולחקור במסגרת לימודי מוגבלות בישראל ובחו"ל. במפגש, הועלו דילמות כגון: מקומם של אנשים עם מוגבלות בסגל ובין הסטודנטים, בנייה של תואר או תוכנית בלימודי מוגבלות לעומת חינוך סטודנטים מדיסציפלינות שונות והפצת רעיונות במסגרת קורסים העוסקים בביקורת המוגבלות בכל תחום רלוונטי.
http://www.alin-beitnoam.org.il/timlulmugbaloyut.htm
לבסוף, חברי הקהילה השתתפו בשני כנסים לקידום הצעת "חוק המשפחות המיוחדות", שנוסחה על ידי ארגוני זכויות שונים בישראל, בהשתתפות אנשי אקדמיה בכירים, חברי כנסת בהווה ובעבר, בכירים במשרדי ממשלה שונים, ופעילים בארגונים חברתיים מגוונים.
http://www.alin-beitnoam.org.il/familyanddisabiltyday.htm
גם בשנה הקרובה פעילות הקהילה תהיה ענפה. מתוכננים: ראשית, השתתפות במושב של הקהילה בכנס ה-46 של האגודה הסוציולוגית. שנית, פרויקט שיתמקד ב"רגעי הקשבה" לאנשים עם מוגבלות שכלית, שיהווה פלטפורמה לידע קהילתי, משתף ומשותף. פרויקט זה צמח מתוך רב השיח אודות שמיעה והשמעת קולם של אנשים "שאין להם קול", והוא עתיד להתרחב ולהתפרסם בקרוב. שלישית, כנסים נוספים שיעסקו בנושאים הרלוונטיים ללימודי מוגבלות. למשל, כיצד יוצרים "בית טוב" עבור אנשים עם מוגבלות שכלית-התפתחותית, כיצד מקדמים את לימודי המוגבלות בישראל ועוד.