ביום רביעי ה-20 בינואר 2016 התקיים כנס הענקת מלגות של אלין בית נועם ע"ש רובינשטיין לסטודנטים מצטיינים החוקרים בתחום של לימודי מוגבלות ועיצוב אוניברסאלי. מלגה נוספת ניתנה בעילום שם. הערב נפתח עם דברי ברכה של מר איקי בר חיים, יו"ר קהילת לימודי מוגבלות, ד"ר עמיחי ברזנר, נציג ועדת המלגות, ד"ר פנינה שטינברג, מנהלת המכון ללימודי מוגבלות ומר אחיה קמארה, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לשעבר במשרד המשפטים. לאחר דברי הפתיחה, האדריכלית טולה עמיר חלקה עמנו הרהורים על "גישות לנגישות": המשמעויות הרבות שיש לנגישות במרחב, על הגבולות שהנגישות מסמלת, בהקשר של זמן, של טריטוריה ושל שירות. בחלקו השני של ערב הציגו המלגאים את מחקריהם: דורון דורפמן- החשש משימוש לרעה והתחזות בהליכי משפט הנוגעים לזכויות אנשים עם מוגבלויות; הראל חייט- הערכת נגישות אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלות בישראל וניו זילנד; ליאורה רופמן- מוגבלות, זכויות אדם והאתיקה של הטיפול; מרווה איש-עם- זכויות משפטיות להורים לילדות וילדים החיים עם לקות; רוני רוטלר- הזכות להורות של אנשים עם מוגבלות נפשית; רננה קריסטל- חינוך עיוורים בארץ ישראל בין השנים 1902-1989; נילי ברויאר (מלגה בעילום שם) – פרפורמנס של נכות והתנגדות לסטיגמה.
קבוצת לימוד במסגרת מלגת רובינשטיין – זוכי המלגות לוקחים חלק בקבוצת לימוד שמטרתה לסייע להם בכתיבת מחקריהם וכן ליזום פעילות למען קידום לימודי מוגבלות בשיח המקומי. בפגישות אלו המלגאים מציגים את מחקרם ומקבלים תגובות והערות מצד שאר המשתתפים וכן מצד אורחים בתחום הרלוונטי המוזמנים במיוחד לפגישה. בנוסף הקבוצה החלה לתכנן כנס שיעסוק בקשר שבין תיאוריה של לימודי מוגבלות לפרקטיקה אשר יתקיים בשנת 2017.
כנס בנושא "לימודי מוגבלות והחברה בישראל" יתקיים ב- 22-23 ביוני באוניברסיטת תל אביב, בארגונם של מרכז אדמונד י' ספרא לאתיקה באוניברסיטת תל אביב, המכון ללימודי מוגבלות אלין בית נועם והנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים. חברי קהילת לימודי המוגבלות הוזמנו להיענות ל"קול הקורא" ואכן רבים מהם מציגים את עבודותיהם בכנס. ההיענות ושיעורי ההרשמה גבוהים, ואנו מצפים לכנס מעשיר ופורה.