הכנס ה-50 של האגודה הסוציולוגית הישראלית התקיים ב-21-22 בינואר 2019, באירוח המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה.
נושא הכנס: "בין ניאו-ליברליזם לפופוליזם".
על נושא הכנס
תחת הכותרת "בין ניאו-ליברליזם לפופוליזם" הכנס יבקש לברר את הקשר בין המשטר הניאו-ליברלי, ובמיוחד תוצאותיו ההרסניות עבור הסולידריות החברתית, לבין עלייתם של מנהיגים ודפוסי שלטון המבוססים על פופוליזם אתנו-לאומי. כבכל שנה, לצד הנושא המרכזי יעסוק הכנס במגוון רחב של סוגיות סוציולוגיות ותחומי עניין סוציולוגים.
הניאו-ליברליזם התפתח כתגובת נגד למשטרי "ליברליות מוטמעת" ולמדינת הרווחה, שמוסדו בעקבות מלחמת העולם השנייה. במסגרת הפרויקט הניאו-ליברלי שוקמו העוצמה וצבירת ההון של אליטות כלכליות וחל גידול אדיר באי-שוויון. גל המחאה העולמי שפרץ בשנת 2011 על רקע תוצאות אלה, תוך קריאה להתנגדות וצדק חברתי, הוביל מגמות פוליטיות סותרות: לצד עלייה בתמיכה בשמאל הסוציאל-דמוקרטי המתחדש (ברני סאנדרס וג'רמי קורביין, למשל), חלה עלייה בתמיכה בימין, ובמיוחד במנהיגים אשר קידמו פוליטיקה של לאומנות וקסנופוביה, ופעולה מחוץ לממסד הפוליטי המאורגן אשר זכתה לכינוי פופוליזם (דוגמת דונלד טראמפ ומארי לה-פן). הכנס יבחן את מצבו העכשווי של הניאו-ליברליזם, בארץ ובכלל, את עלייתו של הפופוליזם האתנו-לאומי, ואת יחסי הגומלין ביניהם.
הדוברת המרכזית של הכנס היא Fatma Müge Göçek, פרופסור לסוציולוגיה מאוניברסיטת מישיגן, אן-הארבור. עבודתה ממוקמת במפגש שבין סוציולוגיה פוליטית, סוציולוגיה היסטורית השוואתית, ולימודי מגדר. עבודותיה עסקו בפוליטיקה של טורקיה המודרנית, מחאה חברתית, לאומיות, ניאו ליברליזם, מיעוטים ואלימות קולקטיבית. הכותרת של הרצאתה היא: Turkey and the US: Between Neoliberalism and Populism?.
מידע נוסף
לקול קורא לחצו כאן
לפוסטר הכנס לחצו כאן
לתכנית הכנס לחצו כאן